Účinky červeného kratomu

Účinky červeného kratomu

 

Stromy červeného kratomu výjimečně dobře přežívají a změnou procesu sušení a fermentace lze získat i jiné barvy žil. Hlavním důvodem, proč existuje několik druhů kratomu, je totiž způsob zpracování – doba, po kterou se listy suší a fermentují, a to, zda se tak děje uvnitř nebo venku. Jak již bylo zmíněno, tím se změní obsah alkaloidů, a tedy i potenciální účinky jednotlivých kmenů kratomu.

 

Jak se zpracovává červený kratom?

 

V první řadě se listy červeného kratomu sklízejí, jakmile jsou plně zralé. To pomáhá maximalizovat obsah alkaloidů. Poté se kratomové listy nastaví na sušení venku nebo v místnosti v závislosti na barvě žil, které chcete dosáhnout. Konkrétně:

 

Červený kratom se suší na slunci, aby rostlina mohla absorbovat prospěšné ultrafialové paprsky. Čím více času uplyne během procesu fermentace, tím tmavší bude prášek po zpracování.

 

Zelený kratom se stejně jako červený kratom suší venku, ale poté se přenáší do vnitřních prostor, kde stráví delší dobu mimo dosah slunečních paprsků, aby dosáhl své charakteristické tmavě zelené barvy.

 

Bílý kratom se suší v místnosti a poté je jen několik hodin vystaven slunci.

 

Listy kratomu se fermentují, když se vloží do sáčků, které se pak uzavřou a nechají uvnitř od dvou do pěti dnů, v závislosti na požadované úrovni tmavosti prášku, který zpracovatel vyrobí.

 

Kratom byl po staletí užíván domorodými národy v jihovýchodní Asii, a to buď žvýkán, nebo díky své silné bylinné chuti smíchán s jinými látkami. Kratom byl tradičně užíván lidmi, aby jim pomohl najít v životě pocit klidu a optimismu a také vyrovnat stres, kterému denně čelili. V posledních letech došlo k raketovému nárůstu proslulosti tohoto fenoménu v západních kulturách. Ačkoli se účinky kratomu mohou lišit v závislosti na alkaloidech obsažených v rostlině, mnozí nadšenci kratomu tvrdí, že jim pomáhá cítit se klidněji a celkově lépe.

 

Za většinu účinků Kratomu jsou zodpovědné dva hlavní alkaloidy – mitragynin a 7-hydroxymitragynin.

Tyto dva alkaloidy byly objeveny na počátku 20. století a rozsáhlý výzkum vedl vědce k identifikaci mitragyninu jako alkaloidu, který je s největší pravděpodobností zodpovědný za povznášející účinky Kratomu. Naproti tomu 7-hydroxymitragynin má poskytovat větší klid a uvolnění.

 

 

Člověk může snadněji přejít do stavu uvolnění pomocí prášku z červeného kratomu. Zatímco existují kmeny kratomu, které jsou energizující, červený kratom je obvykle spojován s klidnějším stavem mysli.

 

Odrůdy kratomu s bílými a zelenými žilkami v kombinaci poskytují skvělou motivační vzpruhu a celkový pocit pohody. Kdo hledá extra nakopnutí, udělá dobře buď s bílým, nebo se zeleným ž kratomem.

 

Benefity červeného kratomu

 

Mezi známé benefity červeného kratomu patří:

 

Zvýšená energie

 Červený kratom může uživatelům poskytnout přirozenou dávku energie, která jim pomůže zůstat bdělí a soustředění po celý den.

 

Lepší nálada

Červený kratom může potenciálně zlepšit náladu a podpořit pocit pohody, což pomáhá při zvládání stresu a úzkosti.

 

Úleva od bolesti

Červený kratom přináší úlevu od chronické bolesti, a jsou tak potenciální alternativou k tradičním metodám léčby bolesti.