Účinky zeleného kratomu

Účinky zeleného kratomu

 

Co je to kratom?

 

Kratom je přírodní stimulant, podobně jako káva, jen silnější. Vyrábí se v zelených, bílých, žlutých a červeně žilkovaných kmenech, z nichž každý má jedinečné účinky. Zelený Kratom je obzvláště prospěšný pro své odměřené účinky a vyváženou podporu vaší pohody. Tento konkrétní kmen Kratomu má mírnější výsledek než ostatní kmeny, ale přesto dodává spotřebitelům pocit zvýšené motivace a optimismu.

 

Kratom se tradičně používá k léčebným účelům. Mezi zajímavé zdravotní účinky listů kratomu patří jejich schopnost zmírňovat bolest, posilovat metabolismus, zlepšovat imunitní systém a předcházet cukrovce.    

 

Zdravotní účinky kratomu

 

Lék proti bolesti

 

Listy kratomu jsou bohaté na analgetické vlastnosti a mohou rychle zmírnit bolest v celém těle tím, že ovlivňují hormonální systém. Při žvýkání listů se zvyšuje množství serotoninu a dopaminu uvolňovaného do těla. To dále zmírňuje bolest. Alkaloidy v podstatě otupují receptory bolesti v celém těle. Tato morfinová nebo opiová vlastnost kratomových listů je všeobecně považována za jeho nejdůležitější využití.

 

Posilovač imunitního systému

 

Nezávislé studie různých alkaloidů obsažených v kratomových listech ukázaly, že jejich kombinační účinky mohou mít zásadní vliv na sílu a odolnost imunitního systému. Výtažky z listů kratomu, které se tradičně používaly jako byliny, jsou obdařeny aktivitou odstraňující volné radikály a antimikrobiální aktivitou a jsou přirozeným zdrojem antioxidantů.

 

Posilovač energie

 

Metabolické účinky, které kratom má, jsou jedním z dalších důvodů, proč jsou listy tak oblíbené, zejména u dělníků v různých zemích. Může zvyšovat hladinu energie tím, že optimalizuje některé metabolické procesy a ovlivňuje hladinu hormonů. Je to důsledek zvýšeného krevního oběhu, navzdory jeho uklidňující povaze, a celkového zvýšení okysličené krve do oblastí těla, které ji potřebují, což v kombinaci se zvýšenou metabolickou činností zajišťuje příval energie. Pro osoby trpící chronickým únavovým syndromem jsou listy kratomu často alternativním, přírodním řešením.

 

Sexuální stimulant

 

Kratom je mnoha tradičními lékaři a uživateli považován za afrodiziakum a prostředek podporující plodnost. Dodatečná energie a průtok krve mohou podle některých předběžných studií na zvířatech pomoci zvýšit plodnost, znovu povzbudit unavené libido a zlepšit délku trvání/rychlost početí.

 

Odrůdy zeleného kratomu

 

Green Borneo

 

Tento kmen, pocházející z bujných džunglí Bornea, obsahuje 25 aktivních alkaloidů. Green Borneo je jedním z nejoblíbenějších kratomových kmenů známých pro svůj vysoký obsah alkaloidů. Dosahuje dokonalé harmonie mezi energizujícími a náladu zlepšujícími účinky.

 

Green Bali

 

Kratom Green Bali je jedním z nejčistších dostupných kmenů zeleného kratomu. Pěstuje se v oblasti Bunut v Bruneji v jihovýchodní Asii a listy kratomu pro tuto směs se sbírají až po dosažení dokonalé rovnováhy alkaloidů a kvality listů. Green Bali je ideální pro odpolední povzbuzení a má podobné účinky jako Green Maeng Da, je jednou z nejhladších a nejvydatnějších odrůd zelených žil kratomu

 

Green Hulu Kapuas

 

Kratom Green Hulu Kapuas se získává z listů stromů na plantážích v indonéském regentství Kapuas Hulu. Tato 100% čistá odrůda zelených žil kratomu je pečlivě sklízena a zpracovávána pro dosažení optimální chuti, vůně a obsahu alkaloidů. Pro některé je Green Hulu Kapuas jednou z chuťově lepších odrůd Kratomu, protože je méně hořká a snáze se začleňuje do čaje bez sladidel. Pro vyváženou dávku motivace, která není přehnaná, může být Green Hulu Kapuas právě tím kmenem zelených žil kratomu, který hledáte pro svou ranní rutinu.

 

Green Maeng Da

 

Green Maeng Da je nejznámější odrůdou zeleného žilnatého kratomu. Jedná se o jedinečnou směs 80 % zelené žilky a 20 % bílé žilky, která pochází z Indonésie z oblasti Bunut. Listy kratomu jsou vyzrálé a následně ručně sbírané pro zajištění kvality a čerstvosti.Rovnováha mezi bílými a zelenými žilkami zajišťuje stálé posilování optimismu, pohody a motivace. Pro mnoho příznivců kratomu je Green Maeng Da nejsilnějším způsobem, jak se chopit svého dne a zvládnout každodenní výzvy.