Co je to Kratom?

Kratom

Kratom je strom patřící do čeledi kávovníků. V historii se Kratom proslavil hlavně v Asii, kde se používal k lékařským účelům, především díky jeho stimulačnímu účinku. V nynější době se z kratomu dělá hlavně čaj, či nápoj, který lidé pijí hlavně díky jeho účinkům. Kratom, v jehož podobě ho zná většina populace, se vyrábí z listu stejnojmenného stromu Kratomu. Dělíme jej do několika druhů na základě barvy listů, které má při sklizni. 

Druhy kratomu

Jak již bylo zmíněno, jednotlivé druhy se liší podle barvy listů během sklizně. V zásadě existuje mnoho druhů, mezi nejznámější však patří kratom červený, bílý, zelený a kratom zlatý. Bílý kratom se nejčastěji prezentuje jako jakýsi „Energy booster“, který Vám zaručí maximální výkon při práci a plnění  všedních povinností. Zelený kratom působí také stimulačně, ale je vhodný především na zvýšení koncentrace. Skvěle tak poslouží například při učení. Červený kratom působí naopak relaxačně a při větších dávkách sedativně. Je tedy vhodný spíše na odpočinek či spánek. Zlatý kratom se na Východě používá například ke zmírnění bolestí.

 

Z čeho je Kratom?

Nejčastější verze kratomu vzniká drcením listů. V historii se listy kratomu pouze žvýkali, chuť nebyla zrovna lahodná, ale dodávala neskutečnou energii. Kratom se objevuje výhradně na území jihovýchodní Asie, včetně Indonésie, Malajsie a Thajsko. Postupně se však dostal i k nám do Evropy, kde sklízí velký úspěch a pomáhá velké spoustě lidí.

Co dělá Kratom?

Jak jsme již nastínili v předešlém odstavci, účinky Kratomu se liší na základě druhu. V malých dávkách obecně působí stimulačně a produktivně, ve vyšších dávkách se podobá spíše opiátům, může dokonce způsobovat halucinace nebo nepříjemné stavy. Proto je velice důležité vždy dodržovat správnou dávku, která je ovšem u každého jedince zcela individuální. Zpravidla se však doporučuje 3-5g, pokud by se žádné účinky nedostavily, můžete dávku navýšit. Je však potřeba ke kratomu přistupovat s respektovat a stejně jako se vším, rozhodně nic nepřehánět.

Na co je dobrý Kratom?

Využití kratomu opět záleží na druhu. Červený Kratom najde využití u lidí, kteří si chtějí po náročném dni odpočinout nebo zmírnit bolest. Zelený je vhodný pro každého, kdo se chce plně koncentrovat na duševní práci nebo učení. Bílý Kratom zajistí nával energie a zaručeně tak nahradí kávu a provede Vás bez problému celým dnem. 

high-angle-condiment-powder-concept

Kratom a nemoc?

Jisté léčivé účinky byly objeveny i u Kratomu. Jelikož se jedná o přírodní stimulant, tak mimo návalu energie, zaručeně léčí kašel, průjem, vysoký tlak, ale působí i proti cukrovce. Dále se Kratom v historii používal jako náhrada opia, tlumení bolesti. Jedná se určitě o lepší variantu, než jsou léky, které zdaleka přírodní nejsou. Vždy je však potřeba veškeré postupy konzultovat se svým lékařem.

Kratomové kapky a Kratom gummies

Jako jediní na trhu jsme dokázali z kratomu extrahovat jeho účinné látky a připravili jsme pro Vás jedinečné Kratom kapky a Kratom gummies. Umožňujeme tím dopřát si veškeré benefity kratomu i těm, kteří jej nechtějí nebo nemohou užívat v podobě prášku rozmíchaného ve vodě. 

Závěrečné slovo o Kratomu

Kratom je skvělým pomocníkem, který Vám může pomoci zvýšit koncentraci a výkonnost, nebo naopak Vás utlumit. Je důležité vždy dodržovat správné dávkování. Při pravidelném užívání velkých dávek kratomu může vzniknout závislost. Je tedy potřeba jej užívat s rozumem a rozhodně to s kratomem nepřehánět.  

Zdroje

https://www.webmd.com/diet/health-benefits-kratom

https://www.hackensackmeridianhealth.org/en/healthu/2023/06/23/kratom-health-benefits-and-risks

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1513/kratom

https://www.verywellhealth.com/kratom-7499659

.
.
.