Co je to Kratom?

Kratom

Co je to Kratom?

Kratom je strom patřící do čeledi kávovníků. V historii se Kratom proslavil hlavně v Asii, kde se používal k lékařským účelům, především díky jeho stimulačnímu účinku. V nynější době se z kratomu dělá hlavně čaj, či nápoj, který lidé pijí hlavně díky jeho účinkům. Kratom, v jehož podobě ho zná většina populace, se vyrábí z listu stejnojmenného stromu Kratomu. Dělíme jej do několika druhů na základě barvy listů, které má při sklizni. Červený Kratom působí tlumivě, zelený je vhodný na koncentraci a duševní práci obecně a bílý naopak působí stimulačně.  

Z čeho je Kratom?

Nejčastější verze kratomu vzniká drcením listů. V historii se listy kratomu pouze žvýkali, chuť nebyla zrovna lahodná, ale dodávala neskutečnou energii. Kratom se objevuje výhradně na území jihovýchodní Asie, včetně Indonésie, Malajsie a Thajsko. 

Co dělá Kratom?

Jak jsme již nastínili v předešlém odstavci, účinky Kratomu se liší na základě druhu. V malých dávkách obecně působí stimulačně a produktivně, ve vyšších dávkách se podobá spíše opiátům, může dokonce způsobovat halucinace nebo nepříjemné stavy. Proto je velice důležité vždy dodržovat správnou dávku, která je ovšem u každého jedince zcela individuální. 

Na co je dobrý Kratom?

Využití opět záleží na druhu. Červený Kratom najde využití u lidí, kteří si chtějí po náročném dni odpočinout nebo zmírnit bolest. Zelený je vhodný pro každého, kdo se chce plně koncentrovat na duševní práci nebo učení. Bílý Kratom zajistí nával energie a zaručeně tak nahradí kávu a provede Vás bez problému celým dnem. 

Kratom a nemoc?

Jisté léčivé účinky byly objeveny i u Kratomu. Jelikož se jedná o přírodní stimulant, tak mimo návalu energie, zaručeně léčí kašel, průjem, vysoký tlak, ale působí i proti cukrovce. Dále se Kratom v historii používal jako náhrada opia, tlumení bolesti. Jedná se určitě o lepší variantu, než jsou léky, které zdaleka přírodní nejsou. 

Závěrečné slovo o Kratomu

 Kratom je skvělým pomocníkem, který Vám může pomoci zvýšit koncentraci a výkonnost, nebo naopak Vás utlumit. Je důležité vždy dodržovat správné dávkování, které se udává 1-5g. Tato hodnota však nemusí platit pro každého a je potřeba si správné dávkování najít. Při pravidelném užívání může vznikat závislost. Kratom značně dehydratuje naše tělo, proto je potřeba doplňovat tekutiny. 

Doporučené produkty: Kratom