Jak využít HHC květy

Jak využít HHC květy při pečení?

 

Výroba konopného másla

 

Než začnete z HHC květů péct, musíte si někde vyrobit konopné máslo, tzv. "cannabutter".  Odměřte asi 2 hrnky květních pupenů a nasypte je na plech vyložený vyloženým papírem papírem.  Pečte při 120 °C asi 25 minut, aby se květy dekarboxylovaly, tedy aby se aktivovaly v nich obsažené kanabinoidy. Poté květy nahrubo rozemelte. Mezitím dejte dvě kostky nesoleného másla do hrnce spolu s hrnkem vody a přidejte rozemleté květy. Vařte asi dvě a půl hodiny, aniž byste směs nechali přejít varem.  Poté máslo přeceďte, abyste odstranili kousky poupat, a vlijte do sklenic. Máslo vydrží v chladničce až 6 měsíců.

 

Brownies s HHC květy

 

Brownies jsou vždycky hitem. Konopné máslo z HHC květů dodá brownies lehce oříškovou chuť, která dokonale dokonale ladí s čokoládou a cukrem.

 

Ingredience 

  • 120 g konopného másla
  • 240 g cukru krystal 
  • 2 vejce
  • 120 g hladké mouky
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 6 lžic neslazeného kakaového prášku

 

Postup

  • Předehřejte troubu přibližně na 180°C. Vymažte formu o rozměrech asi 200 x 200 mm.
  • V míse vyšlehejte cukr a konopné máslo do nadýchané pěny. 
  • Pomalu zašlehejte vejce. 
  • V jiné míse smíchejte prášek do pečiva, mouku a sůl a postupně přidávejte máslovou směs, míchejte, dokud se nespojí. 
  • Vmíchejte kakaový prášek. Těsto rozetřete do připravené formy. 
  • Pečte zhruba 25 minut. 
  • Před krájením nechte vychladnout.

 

Blondies s HHC květy 

 

Není nad vláčné blondies, které jsou dokonalou alternativou všudypřítomných brownies. Do blondies můžete přidat například kousky čokolády, strouhaný kokos nebo pražené ořechy.

 

Ingredience 

  • 180 g konopného másla o pokojové teplotě 
  • 240 g třtinového cukru
  • 240 g cukru krystal
  • 2 větší vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 480 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • kousky čokolády, sušené ovoce, pražené ořechy…

 

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Formu o rozměrech přibližně 285 x 165 mm vyložte pečicím papírem.
  • Ve středně velké míse vyšlehejte konopné máslo s cukrem.
  • Poté zašlehejte vejce a vanilkový extrakt.
  • Postupně zašlehejte i prášek do pečiva a sůl. Šlehejte na nízkém stupni, dokud se nevytvoří těsto.
  • Případně přimíchejte zvolené přísady navíc.
  • Těsto rovnoměrně nalijte do formy.
  • Pečte 30 minut.
  • Před krájením nechte 30 minut odpočívat.

 

Banana Bread 

 

Banánový chléb je ideální pochoutkou pro každou denní dobu, ať už jako snídaně nebo třeba jako dezert po večeři. Tento banana bread má nadýchanou texturu a výraznou banánovou chuť.

 

Ingredience 

  • 420 g hladké mouky.
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 120 g konopného másla o pokojové teplotě
  • 180 g cukru krystal 
  • 2 vejce
  • 3 zralé banány rozmačkané na kaši
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

 

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Formu na chléb vyložte pečicím papírem.
  • V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • V další míse vyšlehejte konopné máslo s cukrem do pěny.
  • K máslu s cukrem přidejte  vejce, banány a vanilkový extrakt.
  • Pomalu přisypávejte suché přísady do mokré banánové směsi a šlehejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Pečte 40 - 45 minut.

 

Sušenky

 

Na sušenky není nikdy špatný čas a tyhle mají dokonalou bohatou a máslovou chuť.  Můžete si je vychutnat samotné nebo je třeba ozdobit a podávat při zvláštních příležitostech.

 

Ingredience 

  • 180 g konopného másla o pokojové teplotě.
  • 240 g cukru krystal 
  • 2 vejce
  • 1 ½ lžičky vanilkového extraktu 
  • 600 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli

 

Postup

  • V míse utřete konopné máslo s cukrem do nadýchané pěny.
  • Přidejte vejce a vanilkový extrakt.
  • V jiné míse smíchejte zbývající přísady.
  • Poté pomalu zašlehejte suché přísady do mokré směsi a šlehejte, dokud se těsto nespojí.
  • Těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte přes noc odležet.
  • Druhý den si posypte vál a váleček moukou a těsto rovnoměrně rozválejte na tloušťku asi 5–7 mm.
  • Pomocí vykrajovátek vykrájejte jednotlivé sušenky.
  • Sušenky pečte asi 18–20 minut, nebo dokud nezačnou okraje hnědnout.
  • Pokud je plánujete zdobit, nechte je hodinu vychladnout.

 

Jablečný koláč s HHC květy

 

Jablečný koláč je oblíbeným dezertem, svou chutí připomíná štrúdl. HHC dodá jablečnému koláči lehce oříškovou chuť, která se skvěle hodí k jablkům a skořici.

 

Ingredience 

  • 120 g konopného másla
  • 180 g cukru krystal 
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • ¼ lžičky skořice
  • 700 g tence nakrájených jablek 

 

Postup

  • Ve velké míse vyšlehejte konopné máslo a cukr. 
  • Vmíchejte mouku a skořici. Přidejte jablka a míchejte, dokud se neobalí. 
  • Směs nalijte do nevymazané koláčové formy o průměru 20 cm a pečte 50 minut - 1 hodinu, dokud není okraje nezhnědnou.
  • Před podáváním nechte vychladnout. 

 

Křupavý česnekový chléb

 

Chcete-li si pochutnat na slaném jídle, dejte si italský česnekový chléb, který se hodí téměř ke všemu. I když je tak dobrý, že ho možná budete chtít sníst rovnou z trouby.

 

Ingredience 

  • 1 bochník chleba (nebo bageta) nakrájený na plátky
  • 120 g konopného másla
  • cca jedna hlavička česneku, oloupaná a propasírovaná
  • sůl podle chuti

 

Postup 

  • Vyložte plech pečicím papírem.
  • Předehřejte troubu na 150°C.
  • Do malé pánve přidejte česnek a máslo.
  • Míchejte, dokud se máslo nerozpouští, a udržujte teplotu na střední úrovni.
  • Nechte česnek změknout, než jej stáhnete z ohně.
  • Každý plátek chleba položte na pánev a potřete směsí česneku a másla.
  • Pečte v troubě asi 10 minut, nebo dokud chléb nezíská zlatohnědou barvu.

 

Koláčky s čedarem

 

Scones si obvykle představujeme jako sladkou pochoutku k čaji. Tyto čedarkové koláčky jsou však lahodně slané a jsou skvělou alternativou chleba, když podáváte polévku.

 

Ingredience 

  • 480 g hladké mouky
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 60 g konopného másla z lednice nakrájeného na kostičky
  • 2 vejce
  • 120 ml smetany
  • 180 g strouhaného čedaru (nebo jiného sýra)
  • 60 g nasekané pažitky

 

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Plech vyložte pečicím papírem.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Poté pomalu přidejte máslo a šlehejte na nízké úrovni.
  • V malé misce ušlehejte smetanu a vejce a pak je za stálého šlehání vlijte směs do těsta.
  • Vmíchejte sýr a pažitku.
  • Vyklopte těsto na pomoučený povrch a hněťte, dokud těsto není nadýchané a nelepí se.
  • Těsto rozválejte na tloušťku asi 1 cm a nakrájejte na trojúhelníčky nebo vykrájejte kolečka pomocí vykrajovátka na sušenky.
  • Položte na plech a pečte 20–25 minut, dokud koláčky nezískají zlatavou barvu. 

Doporučujeme:

HHC Lemon Haze

HHC QUEEN

HHC Silver Haze