Jak se vyrábí HHC-P?

Jak se vyrábí HHC-P?

 

Co je HHC-P?

Hydrogenovaný hexahydrokanabinol neboli HHC-P je kanabinoid, jehož účinky jsou podobné THC. Na rozdíl od THC a CBD, které lze získat z konopí, je HHC-P syntetický a vyrábí se hydrogenací THCp.

 

Jak se HHC-P vyrábí?

 

Čím je HHC-P tak výjimečný, že si zaslouží takovou pozornost, která se kolem něj ve světě kanabinoidů točí? Začněme tím, že již bylo zmíněno, že HHC-P je hydrogenovaná forma THCp. A co z toho plyne?

Hexahydrokanabinol neboli HHC je přirozeně se vyskytující sloučenina, která se nachází v konopí. Vzniká při hydrogenaci delta-8 THC působením tepla a díky tomu se stává stabilnější. Konkrétně se přidá jeden vodík, který "nasytí" cyklohexanový kruh, čímž se odstraní dvojná vazba a vytvoří se "pevnější" chemická struktura. Představte si to jako přírodní způsob, jak prodloužit trvanlivost THC. Uživatelé HHC neoficiálně uvádějí, že je silnější než Delta-8 THC a je téměř stejně silný jako Delta-9 THC.

 

Jak se to tedy projevuje u HHC-P?

 

Nezapomeňte, že HHC-P je hydrogenovaná forma THC-P. Přesněji řečeno, HHC-P vzniká přidáním dalších dvou uhlíků k jeho alkylovému řetězci na konci chemické struktury. Předpokládá se, že větší délka alkylového řetězce, podobně jako u THC-P, umožňuje HHC-P větší vazbu na kanabinoidní receptory, jako je CB1 v mozku.

 

Proč je to důležité vědět?

 

Kvůli THC-P nebo jiné hydrogenované formě THC. THC-P má působivou schopnost vázat se na receptory CB1 v mozku 33krát více než Delta-9 THC. Podle uživatelů THC-P je opojení 10krát silnější než u průměrného THC. Nyní je srovnání HHC-P spíše analogickou situací s THC-P. Obě jsou hydrogenované verze derivátu THC a díky tomu se předpokládá, že se lépe vážou a vytvářejí silnější účinek. Neoficiálně se má za to, že HHC-P může být dokonce účinnější než THC-P.

 

Jak silné jsou účinky HHC-P?

 

HHC-P je nově objevená alternativa kanabinoidů. Pro nás to znamená, že výsledky studií o jeho účincích nejsou téměř žádné, přičemž většina studií, ne-li všechny, stále probíhá. Jak již bylo zmíněno, HHC-P má však s THC-P poměrně hodně společných rysů. Proto lze téměř říci, že mnoho vlastností, které má THC-P, je přítomno i u HHC-P. Sílu účinků HHC-P jako takového lze tedy odvodit z výsledků studií THC-P, i když je lze brát s rezervou. Jedna studie z roku 2010 se zabývala afinitou analogů HHC k vazbě s receptory CB1 a CB2, které se nacházejí v těle. Výzkumníci zjistili, že THC-P má mimořádně vysokou účinnost in vitro a in vivo s relativně dlouhou dobou působení. Zjednodušeně řečeno, jakmile jsou produkty HHC-P zkonzumovány, vyvolávají u subjektu silné účinky a jejich působení je neuvěřitelně delší, než se obvykle u kanabinoidů očekává. S ohledem na to lze říci, že HHC-P bude mít po konzumaci podobně neuvěřitelně silné a dlouhotrvající účinky.

Když už mluvíme o účincích, zde jsou některé účinky, které HHC-P, jak známo, vyvolává:

-anxiolytické vlastnosti

-pocit úlevy a uvolnění

-lepší nálada

-silný pocit euforie

 

S účinky přicházejí ale i vedlejší projevy HHC-P. Některé z nich jsou:

-sucho v ústech

-bolest hlavy

-může vyvolat paranoiu

-intoxikace