HHC vs HHC-P

HHC vs HHC-P

 

Co je to HHC?

 

HHC, zkratka pro hexahydrokanabinol, je hydrogenovaná verze THC, tetrahydrokanabinolu. Vyskytuje se v přírodě, ale lze jej také vyrobit synteticky hydrogenací konopných sloučenin. HHC se přirozeně nachází v pylu a semenech rostlin konopí. Hydrogenace se často používá v potravinářském průmyslu, protože se používá k tomu, aby potravina byla méně tučná nebo aby měla výraznější chuť. Tento proces byl vynalezen v roce 1897, ale HHC byl objeven až ve 40. letech 20. století. V průběhu 20. let 20. století se stal snadněji dostupným a použitelným kanabinoidem.

 

Co je to HHC-P?

 

HHC-P je zcela syntetický kanabinoid, který vzniká hydrogenací přirozeně se vyskytujícího THC-P. HHC-P je mnohem silnější než HHC, záleží však na uživateli. Někteří zjistí, že HHC-P má podobný účinek jako THC, zatímco jiní zažijí, že je desetkrát účinnější než THC a více než dvacetkrát účinnější než HHC. Je to proto, že má větší biologickou dostupnost než THC; lidé s vyšší tolerancí k THC však budou pociťovat méně výrazné opojení z HHC-P. Ačkoli u HHC-P zatím nebyly hlášeny žádné negativní vedlejší účinky, doporučujeme, aby uživatelé začali s užíváním nízkých dávek a pomalu je zvyšovali, aby dosáhli požadovaného výsledku.

 

Účinky HHC a HHC-P

 

HHC je známý svými psychoaktivními účinky, které zahrnují uvolnění, euforii a změny vnímání. Tato sloučenina je také spojována se zvýšením chuti k jídlu, snížením nevolnosti a úlevou od bolesti. HHC-P nemá úplně stejné účinky jako HHC. Místo toho bylo zjištěno, že poskytuje protizánětlivé a analgetické vlastnosti a neuroprotektivní a antikonvulzivní účinky.

 

Lékařské využití HHC a HHC-P

 

HHC se používá k léčbě různých zdravotních stavů, včetně bolesti, nevolnosti a ztráty chuti k jídlu. Používá se také k léčbě stavů, jako je epilepsie, roztroušená skleróza a Crohnova choroba. HHC-P se naopak používá k léčbě různých zdravotních stavů, včetně chronické bolesti, zánětu, úzkosti a nespavosti. Používá se také k léčbě onemocnění, jako je glaukom a epilepsie.

 

 Rekreační použití HHC a HHC-P

HHC je primární psychoaktivní složkou rostliny Cannabis sativa a je zodpovědný za "high" spojený s užíváním konopí. Proto se často používá rekreačně pro své psychoaktivní účinky.

 

Vedlejší účinky HHC a HHC-P

 

HHC může mít různé nežádoucí účinky, včetně sucha v ústech, závratí a zhoršené motoriky. Může také způsobovat úzkost, paranoiu a záchvaty paniky. HHC-P naproti tomu nevyvolává stejné vedlejší účinky jako HHC a většina jedinců jej může bezpečně užívat.

 

Přínosy HHC a HHC-P

 

Kanabinoidy HHC i HHC-P nabízejí řadu zdravotních výhod. Bylo zjištěno, že HHC zmírňuje bolest, nevolnost a ztrátu chuti k jídlu, zatímco HHC-P zmírňuje zánět, úzkost a nespavost. Obě sloučeniny mohou mít také neuroprotektivní a antikonvulzivní účinky.

 

Bezpečnostní aspekty HHC a HHC-P

 

Při užívání kanabinoidů HHC a HHC-P je třeba brát v úvahu bezpečnost. HHC může způsobit různé nežádoucí účinky, včetně sucha v ústech, závratí a zhoršených motorických schopností. Může také způsobit úzkost, paranoiu a záchvaty paniky. Naproti tomu HHC-P nevyvolává stejné nežádoucí účinky jako HHC a většina osob jej může bezpečně užívat. Před použitím obou sloučenin je však stále nezbytné poradit se s lékařem.