HHC vaporizéry

HHC vaporizér

HHC (hexahydrokanabinol) je kanabinoid přirozeně se vyskytující v rostlině konopí, který ovlivňuje naše vnímání. Svými účinky se nápadně podobá THC. Ve srovnání s touto zákonem zakázanou látkou jsou však účinky HHC obecně jemnější. Protože samotná rostlina obsahuje jen minimální množství HHC, vyrábí se v laboratoři pomocí kanabinoidu CBD.  Ten může přinášet euforii i uvolnění. Nabízíme vapování HHC, jednorázová vapovací pera s HHC a vyměnitelné náplně s HHC. Hexahydrokanabinol neboli HHC je hydrogenovaná forma THC. 

Jak se HHC vyrábí?

 HHC objevil ve 40. letech 20. století chemik Roger Adams. HHC vytvořil přidáním vodíku k molekule THC a změnou jejích fyzikálních vlastností. Tento proces, nazývaný hydrogenace, je poprvé popsán v patentovém dokumentu z roku 1947. 

Má HHC zdravotní výhody?

 Na rozdíl od hojněji rozšířených kanabinoidů, jako je delta 9 THC nebo CBD, nebyl HHC dosud podroben rozsáhlým studiím, ale byly provedeny slibné výzkumy. Studie z roku 2011 ukázala, že některé syntetické analogy hexahydrokanabinolu (HHC) "silně inhibovaly angiogenezi a růst nádorů vyvolaných buňkami rakoviny prsu". Japonští vědci publikovali v roce 2007 článek popisující působivou schopnost HHC blokovat bolest u myší. Je však pravděpodobně příliš brzy na to, abychom mohli říci, zda bude hhc hodnoceno jako podpůrný lék. 

Hydrogenace mění strukturu delta 9 THC nahrazením dvojné vazby dvěma atomy vodíku, což mění jeho molekulovou hmotnost a také jej činí stabilnějším. Podle Marka Scialdoneho, chemika a vědeckého ředitele společnosti BR Brands, hydrogenace zlepšuje "stabilitu a odolnost vůči termooxidačnímu rozkladu" - což znamená, že HHC má delší skladovatelnost a je méně náchylný k poškození způsobenému UV zářením a teplem.
Jedná se o podobný proces, který se používá k přeměně rostlinného oleje na margarín pomocí procesu zvaného hydrogenace (přidání atomů vodíku do chemické struktury za účelem její stabilizace).

HHC se přirozeně vyskytuje v konopí, ale pouze ve stopových koncentracích. Pro získání použitelného množství se provádí složitý proces. Jedná se o druh postřiku, který na rostliny nanášíme mlhou. Stejně jako u většiny ostatních kanabinoidů si můžete pořídit cartrige (náplně) HHC pro své vape pero. Jak pero s nabíječkou, tak i náplně s hhc, které si samy vyrábíme, seženete na našem eshopu. Postup je stejný jako u vapování CBD, připojíte cartridge HHC k vaporizéru, stiskněte zapínací tlačítko, olej se začne rozehřívat a můžete začít, si vychutnávat svůj vape. Pokud by se vám hodil vape bez dobíjení, tzn. Jednorázový, i ten na našem eshopu najdete. Jednorázové pero obsahuje 250 potahů. Pokud užíváte HHC ve formě oleje k odpařování nebo tinktury, nemusíte se obávat, že by váš drogový test byl pozitivní na THC... pokud budete někdy testováni.

  Vzhledem k tomu, že se o HHC teprve začíná mluvit, je logické, že jeho přínosy jsou v současné době z velké části neznámé, ale jsme ohledně nich optimističtí.

Dalo by se říct, že přínosy HHC jsou většinou stejné jako u THC. 

Mezi tyto přínosy by mohly patřit např:

 Stimulace chuti k jídlu

Silný duševní a tělesný prožitek

Euforie

Uvolnění

Pomáhá překonat nespavost

Úleva od bolesti