HHC proti depresi

HHC proti depresi

 

Co je to HHC?

 

HHC je polosyntetická sloučenina konopí, která se získává syntézou THC. Vzniká v laboratoři procesem hydrogenace – stejným způsobem, jakým se tekuté rostlinné oleje mění na margarín. Ačkoli je HHC v rostlinách konopí přirozeně přítomna, její koncentrace je obvykle velmi nízká. Získání velkého množství této sloučeniny proto vyžaduje hydrogenaci.

 

Účinky HHC

 

Hexahydrokanabinol (HHC) působí na jednotlivce různě, ale většina konzumentů uvádí aktivnější a produktivnější opojení než jiné sloučeniny konopí včetně THC. Také různé kmeny HHC vám poskytnou různé výsledky. Obecně jsou však účinky HHC hodně podobné účinkům THC. Zde jsou uvedeny některé z běžných účinků HHC na jedince:

 

mění vizuální vnímání

zvyšuje tělesnou teplotu

mění sluchové vnímání

zvyšuje srdeční frekvenci

mění poznávací schopnosti

vyvolává stimulaci a pocit euforie

 

Konzumenti HHC uvádějí, že jeho psychotropní účinky se dostavují déle než u THC. U HHC však účinky trvají déle než u THC. Je však zapotřebí dalšího výzkumu, aby bylo možné určit rozsah jednotlivých účinků HHC na jednotlivce.

 

Zdravotní přínosy HHC

 

Ukázalo se, že HHC účinně zmírňuje příznaky některých onemocnění a stavů, což znamená, že jej lze používat k léčebným účelům. HHC lze využít při zmírňování bolesti, léčbě rakoviny, zmírňování nevolnosti a zvracení, zlepšování spánku, léčbě posttraumatické stresové poruchy atd. jak je uvedeno níže

 

HHC proti depresi

 

Studie prokázaly, že HHC a další sloučeniny konopí účinně zmírňují bolest a snižují úzkost a depresi, což zlepšuje spánek.

 

Uvolnění a štěstí

Stejně jako THC způsobuje HHC v mozku uvolňování dopaminu, hormonu dobré nálady. To zlepšuje náladu, dodává pocit uvolnění a činí vás šťastnými. Ve skutečnosti je to důvod, proč se HHC používá při zmírňování úzkosti a deprese.

 

HHC ke zvládání bolesti

Chronická bolest je hlavním důvodem, proč většina lidí vyhledává léčivé konopné produkty. A stejně jako většinu produktů z konopí lze i HHC použít ke zmírnění chronické bolesti. Správné dávky, kombinace a formy HHC pro zmírnění bolesti však zatím nejsou jasné, což vyžaduje další výzkum.

 

HHC má potenciál k léčbě rakoviny

Ačkoli mnoho výzkumných studií týkajících se HHC teprve vzniká, několik výzkumných prací spojuje HHC, kromě jiných syntetických a přírodních sloučenin konopí, se zmenšováním nádorů u pacientů s rakovinou. A přestože k tomuto tvrzení neexistuje žádný rozsáhlý výzkum, je tato zpráva pro HHC a jeho budoucí léčebné účinky slibná. A co víc, jiné studie prokázaly, že hydrogenované kanabinoidy (jako je HHC) jsou při léčbě nádorů účinnější než přírodní. Nádory léčené hydrogenovanými konopnými sloučeninami se zmenšují více ve srovnání s nádory léčenými pomocí přírodních kanabinoidů. To je dobrá zpráva vzhledem k tomu, že je obtížné extrahovat přírodní HHC z THC.

 

 

Zmírnění nevolnosti a zvracení

Stejně jako THC se HHC ukázal jako účinný při zmírňování nevolnosti a zvracení. Lékaři ji proto mohou používat během chemoterapie ke snížení nevolnosti u pacientů s rakovinou.

 

Mezi další výhody HHC patří:

 

Snižuje zánět

Podporuje hlubší spánek a regeneraci

 

Obecně platí, že HHC nabízí svým uživatelům stejné výhody jako THC. Díky své delší trvanlivosti a možnosti léčit rakovinu je však slibnější než THC. Je zapotřebí dalšího výzkumu, aby se zjistilo, jak lze tuto sloučeninu konopí využít v lékařských zařízeních.