CBN pro psy a kočky

CBN pro psy a kočky

 

CBN pro domácí mazlíčky lze použít jako podporu spánku nebo uklidňující prostředek. Bylo také prokázáno, že pomáhá udržovat zdravé funkce kostí a kloubů. CBN se v těle primárně váže na receptory CB2 s nízkou nebo slabou vazebnou afinitou k receptorům CB1, což může odkazovat na to, proč jej mnozí uvádějí jako prostředek na podporu spánku. K posouzení, zda má tento kanabinoid terapeutický potenciál, je zapotřebí mnohem více výzkumu, zejména v oblasti CBN pro psy a kočky. Zde jsou některé potenciální výhody pro naše chlupaté přátele:

 

Spánek

 

Bylo prokázáno, že CBN má sedativní účinky a může pomoci zlepšit kvalitu a délku spánku. Ve studii zaměřené na spánek bylo zjištěno, že CBN v kombinaci s dalšími kanabinoidy a terpeny prodlužuje dobu spánku a zlepšuje jeho kvalitu a zároveň snižuje bdělost během noci. Další studie provedená na lidech zjistila, že CBN v kombinaci s THC pomáhá zlepšit kvalitu spánku u jedinců s nespavostí. Zklidňující doplňky stravy pro psy a kočky mají široký sortiment a mnohé z nich obsahují velmi malé množství skutečných zklidňujících složek. Účinky CBN mohou poskytnout přirozenou uklidňující pomoc pro psy a kočky, u kterých se neustále spouští stres z ohňostrojů, bouřek a hyperaktivity. Mnoho majitelů domácích zvířat často hledá způsoby, jak uklidnit neklidného psa v noci nebo jak uklidnit kočku před spaním bez použití farmaceutických sedativ. CBN pro psy a kočky může být jedním z nejpřirozenějších doplňků, které jim pomáhají usnout nebo se uklidnit.

 

Bolest

 

CBN může mít analgetické vlastnosti, což z něj činí potenciální možnost pro zvládání bolesti. Ve studii provedené na potkanech bylo zjištěno, že CBN v kombinaci s dalšími kanabinoidy snižuje citlivost v reakci na teplo, což naznačuje, že může mít analgetické účinky. Je však zapotřebí dalšího výzkumu, aby se zjistilo, jak účinný může být CBN pro zvládání bolesti u psů a koček.

 

Signalizace zdravé zánětlivé reakce

 

CBN může mít vlastnosti zdravé zánětlivé reakce, díky čemuž by mohl být užitečný pro zvládání stavů, jako jsou záněty kloubů. Ve studii provedené na myších bylo zjištěno, že CBN v kombinaci s dalšími fytokanabinoidy podporuje zdravé signály zánětlivé odpovědi spojené s bolestí kloubů. Je však zapotřebí dalšího výzkumu, aby se zjistilo, jak účinný může být CBN pro řízení zdravých zánětlivých drah u domácích zvířat.

 

Stimulátor chuti k jídlu

 

Bylo prokázáno, že CBN stimuluje chuť k jídlu, což by mohlo být prospěšné pro zvířata, která bojují se špatným apetitem nebo ztrátou hmotnosti. Ve studii provedené na potkanech bylo zjištěno, že CBN v kombinaci s dalšími kanabinoidy, jako je CBD, zvyšuje příjem potravy, což naznačuje, že může mít účinky stimulující chuť k jídlu.

 

Stres

 

Jedním z možných použití CBN pro psy a kočky je stres nebo cestování. I když je zapotřebí dalšího výzkumu, některé studie naznačují, že CBN může mít účinky na vyrovnávání nálady. Studie z roku 2021 zjistila, že CBN ve spojení s dalšími kanabinoidními extrakty snižuje stres u potkanů v testu bludiště, zatímco jiná studie z roku 2012 zjistila, že CBN snižuje stresové chování u myší. Tato zjištění naznačují, že CBN může být užitečným doplňkem pro psy a kočky, kteří trpí stresem z cestování nebo stresu z odloučení.

 

V kombinaci s plnospektrálním extraktem CBD (obsahujícím širokou škálu minoritních kanabinoidů a terpenů) může CBN pro psy a kočky poskytnout jedinečnou směs bioaktivních látek podporujících celkovou pohodu. Mnoho majitelů domácích mazlíčků uvádí silnější uklidňující účinek spolu s klidnějším spánkem domácích mazlíčků.

 

Podpora parasympatického stavu psů a koček je nesmírně důležitá při snaze zmírnit stres. Trvalé a vysoké množství stresu může vést ke zvýšení zánětlivých signálů v těle, které se mohou projevit jako zažívací potíže, podráždění kůže, a dokonce i oslabení imunitních funkcí. Podporou serotoninových drah a vyrovnáním tohoto neurotransmiteru majitelé domácích mazlíčků přirozeným způsobem zklidňují stres u koček nebo psů.