CBNO a spánek

CBNO a spánek 

Co je to CBNO?

 CBNO je fytokanabinoid patřící do skupiny kanabinoidů CBN, kanabinolu. CBNO je více omamný a psychoaktivní než CBN. Vyšší síla kanabinoidů, jako je CBNO, znamená, že většina lidí je schopna k dosažení podobného účinku použít menší množství. CBNO se často používá v prostředcích na podporu spánku. Pokud používáte CBNO, můžete očekávat účinky, jako jsou: relaxace, sedace a úleva od bolesti.

CBNO na podporu spánku

 Existuje mnoho důvodů, proč užívat CBNO na podporu spánku. CBNO je nepsychotropní kanabinoid, který je známý svými sedativními účinky. V klinických studiích bylo prokázáno, že CBNO je účinným prostředkem na podporu spánku, který pomáhá tělu usnout a udržet se ve fázi hlubokého spánku.

CBN je jedním z nejběžnějších kanabinoidů obsažených v konopí. Vzniká jako vedlejší produkt rozkladu THC. Když je THC vystaven působení kyslíku, rozkládá se na CBN a další kanabinoidy. To je důvod, proč je stárnoucí konopí často více sedativní než konopí čerstvé. CBNO je minoritní kanabinoid, který vzniká oxidací CBN a nachází se ve stopovém množství v některých kmenech konopí.

CBNO má nízkou afinitu k receptorům CB1 a CB2, ale interaguje s receptorem 5HT1A. To může být důvod, proč má tak silné sedativní účinky. Ve studiích na zvířatech i na lidech bylo prokázáno, že CBNO účinně napomáhá usínání. V jedné studii bylo myším podáváno buď CBD, CBNO, nebo kombinace obou. Bylo zjištěno, že CBNO je nejúčinnější při navozování spánku. V jiné studii se ukázalo, že CBNO je při snižování úzkosti a podpoře spánku účinnější než diazepam. Jiná studie zjistila, že CBNO zlepšuje kvalitu spánku a snižuje úzkost u lidí s poruchami spánku. Další klinické studie však probíhají.

Zdá se, že CBNO je nejúčinnější při snižování úzkosti a podpoře spánku u lidí s úzkostnými poruchami a chronickou nespavostí. Může být užitečnou alternativou k lékům na spaní na předpis pro lidi, kteří se chtějí vyhnout vedlejším účinkům těchto léků. CBNO je přírodní prostředek na podporu spánku a nevytváří návyk.

CBNO může poskytnout některé pozitivní účinky užívání jiných kanabinoidů, ale nepřinese vám opojení jako THC. Místo toho vám může pomoci uvolnit se a užít si hlubší spánek. Lepší spánek je jen jednou z výhod, které můžete mít, pokud budete CBNO užívat na spaní. Lepší spánek totiž vede hned k několika dalším zlepšením vašeho zdraví a kvality života. Když lépe spíte, můžete se také cítit zdravější a šťastnější. Může vám to zlepšit náladu, zvýšit energii, posílit imunitní systém, a dokonce vám to pomůže udržet si zdravou váhu. Špatná kvalita spánku může mít velký negativní dopad na váš život. Kromě zlepšení vašeho spánku by CBNO mohla také pomoci snížit bolest a záněty. 

Jaká je nejlepší forma CBNO na zlepšení spánku?

 Existuje několik populárních metod požití CBNO. Obvykle se prodává ve formě bonbonů (gummies) nebo olejů. Ani jedna z těchto forem není lepší nebo horší, záleží na individuálních preferencí. Přesto mnoho zákazníků dává přednost užívání CBNO ve formě gummies před spaním Doporučuje se začít s menšími dávkami a postupně je zvyšovat, dokud nenajdete optimální dávku pro svůj spánkový režim.

Má CBNO nějaké vedlejší účinky?

 Přestože výzkum CBNO je stále omezený, neexistují žádné důkazy, které by naznačovaly, že má nějaké negativní vedlejší účinky. Ve skutečnosti některé studie ukázaly, že CBNO může mít protizánětlivé, antikonvulzivní a analgetické účinky, což z něj činí slibnou látku pro ty, kteří hledají přírodní alternativy k tradičním léčivům.