Benefity a účinky HHC-P

Benefity a účinky HHC-P

 

Psychoaktivní vs. nepsychoaktivní vlastnosti HHC-P

 

Zatímco ostatní psychoaktivní či jiné kanabinoidy mají pro uživatele léčebné a rekreační účinky, HHC-P nabízí jednu věc, kterou mnoho jiných nemá: ohromnou sílu. Koneckonců, hlavním důvodem existence tohoto kanabinoidu je poptávka po intenzivnějším psychoaktivním zážitku, než jaký by uživatelům kdy mohl poskytnout THC. Podle odhadů je HHC-P více než desetkrát silnější než delta 9, takže nabízí všechny výhody oblíbených kanabinoidů s přidanou silou.

 

Jak již bylo uvedeno, HHC-P je v konopném průmyslu zcela novým přírůstkem, takže studie této sloučeniny stále probíhají, což znamená, že zatím s jistotou nevíme, co přesně tato sloučenina dokáže. Víme, že její psychoaktivní účinky jsou mimořádně silné – téměř se nepodobají ničemu, co svět kanabinoidů kdy viděl – ale co její nepsychoaktivní vlastnosti? Podobně jako THC a HHC je tato sloučenina známá svými protizánětlivými a analgetickými vlastnostmi a v současné době se také zkoumá její potenciál pomáhat při léčbě úzkosti a deprese. Podle zkušeností uživatelů HHC-P pomáhá při:

 

-zvyšování chuti k jídlu

-zvyšování energie

-zmírnění bolesti

-zmírnění úzkosti

-úleva od zánětu

 

Opět platí, že se jedná o uživatelské výpovědi a v současné době neexistují žádné vědecké studie, které by tyto informace potvrzovaly. Nicméně vzhledem k vědecké blízkosti tohoto kanabinoidu k jiným, lépe prozkoumaným kanabinoidům, vypadá budoucnost HHC-P jasně a slibně.

 

Kanabinoidy mohou být užitečné při léčbě některých forem epilepsie, nevolnosti a zvracení spojených s chemoterapií a při ztrátě chuti k jídlu a hubnutí v souvislosti s HIV/AIDS. Některé důkazy navíc naznačují určité přínosy při chronické bolesti.

 

Je známo, že samotná delta 9 (THC) má vlastní terapeutické účinky související s chronickou bolestí a zánětem. HHC, předchůdce kanabinoidu HHC-P, má ve vědeckém světě vlastní věhlas. Tuto sloučeninu testoval v roce 1977 tým výzkumníků na potkanech, což vedlo k objevu, že sloučenina může mít některé vlastnosti společné s narkotickými léky proti bolesti, ale existují mezi nimi některé významné rozdíly. V roce 2007 studie zjistila, že HHC prodlužuje dobu spánku u myší o 80 až 700 %. Stejná studie také odhalila, že HHC má nápadně podobné vlastnosti jako delta 9, avšak s méně silnými účinky.  

 

Přínosy a vedlejší účinky HHC-P

 

Mezi účinky HHC-P patří:

 

-úleva od bolesti

-úleva od nevolnosti

-zvýšená chuť k jídlu

-zlepšení nálady

-euforie

-relaxace

 

Mezi potencionální vedlejší účinky HHC-P patří:

 

-sucho v ústech

-bolesti hlavy

-paranoia

-úzkost

 

Protože je HHC-P tak silný, rozhodně se doporučuje začít s nižšími dávkami.

 

Jak silný je HHC-P?

 

Jak již bylo zmíněno, HHC-P je přibližně 33krát účinnější při vazbě na receptory CB1 než delta 9, což z něj činí přibližně 10krát silnější látku než nejznámější psychoaktivní látka na světě. Díky své intenzivní síle je HHC-P také silnější než delta 8, delta 10 a HHC.