7 způsobů boje proti stresu

Pocit stresu může být náročný a z dlouhodobého hlediska může mít zásadní vliv na vaše zdraví, a to jak fyzické, tak psychické. Stres může být způsoben velkým množstvím různých věcí a to, co je pro jednoho člověka velmi stresující, nemusí být pro jiného člověka stresující, což může ještě více ztížit jeho zvládání.

I když život zcela bez stresu není pro většinu lidí reálný, existují kroky, které můžete podniknout, abyste minimalizovali stres, který pociťujete, a změnili svou reakci na něj, což může být pro vaše tělo i mysl velmi prospěšné. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak se stresem bojovat.

1) Dělejte něco energického

Cvičení sice neodstraní příčinu vašeho stresu, ale je známo, že fyzická aktivita pomáhá zvládat stres a může vám pomoci uspořádat myšlenky a vyčistit mysl, což vám může pomoci řešit problémy způsobující stres klidněji.

Může pomoci zastavit negativní myšlenkové procesy, protože vaše mysl má tendenci soustředit se na to, co dělá a cítí tělo, a ne na to, co vás stresovalo. Být plný energie může u různých lidí vypadat různě.

Může to být cvičení v posilovně, běh, jízda na kole nebo plavání, nebo to může být něco jako tanec, rychlá chůze nebo sledování výukového videa o cvičení online.

2) Trávit čas s lidmi

Trávení času s přáteli nebo rodinou může být samo o sobě skvělým prostředkem proti stresu, zejména pokud vás rozesmějí a pomohou vám odvést myšlenky od toho, co ve vás vyvolává stres.

Pokud jde o pomoc při řešení samotného problému nebo záležitosti, může vám také velmi pomoci, když si o věcech promluvíte s lidmi, kterým důvěřujete, protože vám poskytnou pohled na věc zvenčí.

3) Praktikujte péči o sebe

Ať už se věci, které považujete za stresující, týkají práce nebo jiné situace, upřednostňování vlastní pohody může být dobrým způsobem, jak čelit stresu a jeho dopadu na vás.

Udělejte si čas na věci, které vás baví, ať už je to čtení knihy, dlouhá koupel, návštěva představení nebo kapely, hýčkání nebo procházka venku.

4) Přijměte novou výzvu

Ať už se jedná o začátek nového koníčku a rozvoj dovedností, učení se novému jazyku nebo hudebnímu nástroji, výzva, na kterou se můžete soustředit, vám pomůže posílit sebedůvěru a zvýšit odolnost.

5) Dobrovolnictví v charitě nebo komunitní skupině

Účast na činnosti, která pomáhá jiným lidem, vám často pomůže najít jiný pohled na vlastní stres a jeho příčiny. Neodstraní to vaše problémy, ale může vám to pomoci lépe se vyrovnat se situací a posílit odolnost.

6) Vyhněte se negativním návykům

V období stresu se můžeme snadno spolehnout na věci, které nám škodí, abychom se cítili lépe nebo abychom se s nimi vyrovnali, ať už jde o alkohol, kouření, nadměrné množství kofeinu nebo konzumaci nezdravých potravin.

7) Zaměřte se na věci, které můžete ovlivnit

V závislosti na příčině nebo někdy i více příčinách vašeho stresu nemusí být jeho vyřešení plně ve vaší moci. Když se místo toho pokusíte zaměřit na ty prvky situace, které můžete ovlivnit, včetně svých reakcí na stres, můžete si nárokovat zpět část vlastnictví toho, co se děje.

Na závěr:

Stres může být velmi obtížné zvládnout, a protože jsme každý jiný, ne každý praktický nápad, jak s ním bojovat, bude fungovat u každého. Doufáme však, že některé z těchto tipů vám pomohou vytvořit si pozitivní návyky a nástroje, které vám pomohou lépe zvládat stres.

Doporučujeme:

  • 12% CBD olej fullspectrum Happy CBD
  • HHC vapolizér - máme výběr z mnoha příchutí :)