Účinky HHC-P

Účinky HHC-P

 

Co je to HHC-P?

 

HHC-P není přírodní kanabinoid jako delta 9, delta 8 nebo HHC. Jedná se o syntetickou sloučeninu vyrobenou v laboratořích. Přesněji řečeno, HHC-P je hydrogenovaná forma THC-P (tetrahydrokanabiphorol). Díky tomu je chemicky stabilní, ale přesto je schopna vyvolat účinky THC-P. Pokud znáte HHC, možná chápete analogický vztah mezi THC-P a HHC-P. HHC-P se získává izomerizačním procesem, při kterém se mění konfigurace molekul mateřské sloučeniny CBD. Ve skutečnosti se tímto způsobem vyrábějí převážně menší kanabinoidy, jako je delta 8 THC, delta 10 THC a HHC. Z chemického hlediska lze HHC-P považovat za křížence THC-P a HHC - má to nejlepší z obou sloučenin.

 

Účinky HHC-P

 

Protože HHC-P může interagovat s kanabinoidními receptory, předpokládá se, že má řadu pozitivních účinků, jako např:

-Relaxace

-Úleva od bolesti

-Euforie

-Intenzivní fyzické a duševní povzbuzení

-Lepší nálada

-Snížení úzkosti

-Stimuluje chuť k jídlu

-Zvýšená energie

-Protizánětlivý účinek

-Antioxidant

 

Hlavní věc, kterou je třeba si o HHC-P zapamatovat, je, že jeho rostoucí popularita se točí kolem jeho euforického zážitku. Mnoho uživatelů konopí tvrdí, že euforie, kterou vyvolává, se nepodobá žádné jiné ve světě konopí. Euforie prý také trvá stejně dlouho jako opojení. Tento pocit euforie má navíc jedinečně silný vliv na organismus. Uživatelé tvrdí, že je "intenzivně uvolňující", což z tohoto kanabinoidu činí nejlepší volbu pro lidi, kteří hledají úlevu od fyzického napětí.

 

Znalost možných vedlejších účinků čehokoli, co si dáváte do těla, je zásadní. A s přílivem nových kanabinoidů na trh je to možná nutnost, kterou nemůžete ignorovat. HHC-P může být spojován s následujícími nežádoucími účinky:

 

-Bolesti hlavy

-Sucho v ústech

-Intenzivně silný zážitek pro tělo i mysl, který někteří uživatelé považují za zdrcující

-dlouhotrvající opojení

 

Je logické, že velké dávky psychoaktivní látky mohou způsobit intenzivní a nežádoucí vedlejší účinky. Se silnými psychoaktivními látkami je proto vždy dobré zacházet opatrně. Větší dávky užívejte až poté, co účinky zvládnete. Jako obvykle se při užívání psychoaktivních sloučenin konopí vyhněte manipulaci s těžkými stroji nebo řízení. Nevhodné mohou být také úkoly vyžadující zvýšenou pozornost.

 

Je HHC-P psychoaktivní?

 

Vzhledem k tomu, že se jedná o nový kanabinoid, je výzkum HHC-P omezený. Není tedy možné zjistit, zda po něm uživatelé zažijí změny psychického stavu. Protože se však jedná o analog THC, je potenciálně psychoaktivní. Nezapomeňte, že psychoaktivita THC pochází z jeho schopnosti aktivovat receptory CB1 v mozku. Protože se HHC-P může také vázat na stejné receptory, existuje důvod se domnívat, že může mít také účinky podobné THC. Jak intenzivní je jeho opojení, nemůžeme s jistotou říci. V tomto ohledu se musíme spolehnout na neoficiální důkazy, z nichž většina naznačuje, že je "silně euforický". To dává smysl vzhledem k nápadné podobnosti s THC. Pro většinu uživatelů je to, co HHC-P nabízí, pravděpodobně více než dostačující. Silný euforický zážitek spojený s opojením potenciálně silnějším než u THC a rozsáhlými zdravotními přínosy je možná to, o co mnozí milovníci konopí usilují.

 

Je HHC-P bezpečný?

 

Na tuto otázku odpovíme pro jistotu ze dvou pohledů - zdravotního a právního.

 

HHC-P je derivát THC a jeho účinky jsou podobné účinkům THC, ne-li silnější. Tento kanabinoid bude pravděpodobně vyvolávat negativní zážitky stejně jako THC, pokud bude užíván ve velkých dávkách. Tvrdíme, že při umírněném užívání může být lidmi dobře snášen. Ale protože HHC-P není přírodní, není snadné předpovědět jeho bezpečnostní profil. Hlavní obavou mnoha uživatelů konopí je, zda mohou po užití konopných produktů neprojít drogovým testem. Pokud užíváte konopný přípravek obsahující nepsychoaktivní kanabinoidy, jako je CBD, CBN nebo CBG, je nepravděpodobné, že byste v testu selhali. Avšak kanabinoidy s THC v názvu vás ohrožují. Je to proto, že všechny analogy THC jsou metabolizovány THC-COOH, což je enzym, který se drogové testy snaží v moči odhalit. HHC-P je silný psychoaktivní kanabinoid, takže existuje dobrý důvod se domnívat, že po jeho užití budete mít pravděpodobně pozitivní test na drogy.