Účinky běžně spojené s kmeny sativa

Obecně se uvádí, že kmeny konopí sativa mají následující účinky:  

Energizující

To je vyhledávaný účinek pro konzumenty, kteří chtějí konopí užívat během dne, nebo pro ty, kteří ho chtějí konzumovat před nějakou činností nebo společenskou událostí.

Zlepšují náladu

Mnoho lidí uvádí, že se jim po konzumaci kmenů sativy mění a zlepšuje nálada.

Zvýšená kreativita

Některým lidem může konzumace produktu z Cannabis sativa pomoci posunout nebo odblokovat kreativitu či generovat nové nápady.

Zbystřují mysl

NeomezujÍ se pouze na kreativitu, ale předpokládá se, že kmeny Cannabis sativa zaměřují pozornost hlouběji pod povrch a umožňují delší a hlubší přemýšlení.

Lepší soustředění

Někteří uvádějí, že kmeny Cannabis sativa mohou pomoci uvolnit roztěkanou mysl a soustředit se tak na daný úkol.  

Benefity kmenů C. sativa

V důsledku těchto účinků někteří uvádějí, že produkty Cannabis sativa přinášejí určitou úlevu od příznaků:  

Deprese

Díky svým údajným povzbuzujícím, náladu zlepšujícím a kreativitu podporujícím účinkům mohou tyto kmeny pomáhat v boji proti pocitům letargie a apatie.

Úzkost

Podobně někteří lidé uvádějí, že kmeny Cannabis sativa mohou zmírnit úzkost a vyvolat uklidňující a povznášející účinky. Jiní zjistili, že jim pomáhají vymanit se z opakujících se nebo vtíravých myšlenek.

ADHD

Vzhledem k účinkům na lidský mozek a zvýšenému soustředění, které jsou kmenům Cannabis sativa připisovány, někteří lidé uvádějí, že produkty z těchto kmenů pomáhají zmírnit příznaky ADHD.

Kmeny Cannabis sativa

Kmeny po zvýšenou kreativitu

Chocolope

Chocolope má obvykle mírnější množství THC než některé silnější kmeny na tomto seznamu. Má tedy také o něco uvolněnější účinky.

Super Silver Haze

Super Silver Haze má skvělou pověst a v letech 1997, 1998 a 1999 získala první cenu na High Times Cannabis Cup. Je také oblíbená pro své účinky podporující kreativitu spolu s pocitem klidu.

Durban

Tento energizující čistý kmen je mnoha lidmi považována za prostředek k rozproudění tvůrčí nálady. Je pravým opakem sedativních látek a mnozí o ní říkají, že je to nejvíce energizující odrůda, kterou vyzkoušeli.   

Kmeny pro zlepšení nálady

Ať už máte špatný den, nebo se jen chcete cítit dobře, tyto kmeny vám mohou zlepšit náladu.  

Strawberry Cough

Štěstí a euforie jsou běžné účinky připisované Strawberry Cough, kmenu s převahou sativy.  

Harlequin GDP

Tento kmen s vysokým obsahem CBD stojí za vyzkoušení, pokud s konopím začínáte nebo jste v minulosti měli zkušenosti s produkty Cannabis sativa. Poskytuje uvolněnější účinky než mnoho jiných kmenů C. sativa a 43 % recenzentů na serveru Leafly uvádí, že tento kmen v nich zanechává pocit štěstí.  

Super Lemon Haze

Další vítěz Cannabis Cupu, Super Lemon Haze, je kříženec Lemon Skunk a Super Silver Haze. Více než polovina recenzentů uvádí po užití tohoto kmene pocity štěstí, euforie nebo dokonce obojí.

Možné vedlejší účinky, které je třeba zvážit

Konopí může být užitečným nástrojem pro zvládání některých příznaků nebo prostě pro navození určité atmosféry, ale neobejde se bez možných vedlejších účinků. Opět platí, že každý člověk je jiný, takže je těžké říci, které vedlejší účinky se u vás projeví. V závislosti na typu konopí a vaší toleranci může užívání konopí způsobit:

  • pocity úzkosti nebo paranoie
  • nespavost
  • ospalost
  • zvýšenou chuť k jídlu
  • sucho v ústech
  • suché oči
  • závratě
  • zrychlenou srdeční frekvenci
  • zpomalenou reakční dobu
  • problémy s koordinací

Pokud s konopím teprve začínáte, začněte pomalu a nenásilně s odrůdou s nižším obsahem THC a užívejte jen malé množství najednou.

Zdroje