HHC-P květy

HHC-P květy

 

Co jsou to HHC-P květy?

 

Na úvod si připomeňme, že přírodní květiny bohaté na HHC-P nerostou na žádné planetě. Květy HHC-P jsou speciálně vyšlechtěné květy z rostlin technického konopí s vysokým obsahem CBD a zákonným limitem THC, které jsou rovnoměrně postříkány destilátem HHC-P. Existují také varianty s dalšími kanabinoidy, například HHC-O. Proč je po květech taková poptávka? Protože na rozdíl od jiných produktů z konopí, z nichž jsou izolovány pouze určité látky, obsahují přirozenou směs kanabinoidů a terpenů. Kombinace různých kanabinoidů a terpenů v konopných květech může pomoci dosáhnout širšího spektra terapeutických účinků.

 

Původ a způsob pěstování

Možná si myslíte, že rostliny konopí se všude pěstují stejným způsobem, ale to je velký omyl. Účinnost květů se může lišit v závislosti na odrůdě a způsobu pěstování. Hledejte květy, které jsou pěstovány pomocí ekologických a udržitelných zemědělských postupů a jsou bez kontaminujících látek.

 

Terpenový profil

Kromě kanabinoidů obsahují květy také různé terpeny. Jedná se o přírodní sloučeniny, které rostlinám dodávají vůni a chuť. Vesmír je plný květů nejrůznějších odrůd, takže si na své přijde každý, kdo má rád klasickou chuť konopí, i ten, kdo dává přednost ovocnému nebo květinovému aroma. Ukazuje se, že terpeny mohou interagovat s kanabinoidy a podílet se na tzv. entourage efektu, což znamená, že mohou zesilovat nebo doplňovat některé účinky.

V následující tabulce najdete některé hlavní terpeny konopí, jejich vůně, účinky a také příklady některých kmenů, kde tyto terpeny najdete.

 

Terpeny

terpen

aroma

účinky

odrůdy květů

Myrcen

zemité, ovocné, kořeněné (hřebíček)

potenciál ulevit od bolesti, zánětu, sedativní účinky

OG Kush, Blue Dream, Granddaddy Purple

Limonen

citrusové, svěží

přispívá k lepšímu trávení, antioxidační vlastnosti, potenciál snižovat záněty

Super Lemon Haze, Wedding Cake, Berry White

Alfa-pinen

zemité, borovicové

antioxidační a neuroprotektivní vlastnosti, zlepšuje prostorové učení a paměť u potkanů

Jack Herer, Blue Dream, OG Kush Jack Herer, Strawberry Cough, Bubba Kush

Linalool

květinové, levandulové

 

zklidňující účinky, potenciál zmírňovat záněty, stres a deprese

Lavender, LA Confidential, Amnesia Haze, OG Shark

Humulen

 

dřevité, zemité

 

antibakteriální vlastnosti, potenciál zmírňovat záněty

Gelato, Sour DIesel, Skywalker OG

 

Beta-karyofylen

kořeněné, pepřové, dřevité

 

potenciál snižovat bolest a zánět

White Widow, Blueberry Cheesecake, Purple Punch

 

 

Někteří výrobci přidávají terpeny do květů po sklizni. Zda se jedná o přirozenou vůni květů, nebo zda byly terpeny do květů "přidány", poznáte tak, že porovnáte vůni sáčku s vůní květů po jejich rozemletí. Pokud po otevření sáčku s květy ucítíte silné aroma, ale po rozdrcení listů žádné, pak byly květy pravděpodobně výrobcem obohaceny terpeny.

 

Účinnost květů HHC-P

 

Účinnost květů HHC-P závisí také na procentuálním obsahu HHC-P. Potence květů obvykle začíná pomalu na 10 % HHC-P a v některých případech stoupá až na 80% nebo 90 %. Pro první požití se doporučuje začít s nižší koncentrací, a jakmile získáte zkušenosti, můžete vyzkoušet i květiny s vyšším procentem destilátu HHC-P.

 

Vzhled HHC-P květů

 

Vzhled květů HHC-P vám také může hodně napovědět o jejich kvalitě.

 

Barva - barva květů se pohybuje od světle zelené po tmavě zelenou, často s oranžovými, fialovými nebo červenými pigmenty. Barva by měla být svěží, živá. S nudnými, unavenými hnědými květy díru do světa neuděláte.

Hustota - jsou květy husté a těžké, nebo vzdušné a křehké? Husté květy naznačují, že rostlina má dostatek světla a živin. Z hustých květů získáte také více "materiálu".

Pryskyřice - jsou květy lepkavé a lesklé? Čím více trichomů na povrchu, tím více pryskyřice s účinnými látkami (tj. kanabinoidy a terpeny) bude květ produkovat. Pokud se květy třpytí jako hvězdy na nebi a nemůžete od nich odtrhnout oči (nebo prsty), pak jste narazili na skutečně kvalitní konopný poklad.